Deli: EU da ispuni opipljiva obećanja Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2017, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deli: EU da ispuni opipljiva obećanja Srbiji

Mađarski poslanik iz redova Fidesa u Evropskom parlamentu Andor Deli izrazio je očekivanje da će Evropska unija ispuniti svoja obećanja i načiniti poteze od kojih će koristi osetiti obični građani Srbije, a pod tim on podrazumeva ne samo otvaranje novih pregovaračkih poglavlja, već nešto "mnogo opipljivije".

Deli je, u sinoćnoj raspravi o rezoluciji o Srbiji u EP, na osnovu izveštaja izvestioca Dejvida Mekalistera, konstatovao da je Srbija na dobrom putu i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je naša zemlja "ključni igrač za stabilnost celokupnog regiona".

On je napomenuo da je, s obzirom na prirodu pregovaračkog procesa, prirodno da "još ima posla", kao na primer na polju vladavine prava, ljudskih i manjinskih prava, položaja manjinskih nacionalnih saveta i proporcionalne zastupljenosti obrazovanja na manjinskim jezicima.

U tom smislu, Srbija je usvojila posvećeni akcioni plan, istakao je Deli, izrazivši očekivanje da će Srbija ispuniti svoje obaveze.

"Ali, takođe očekujem da i EU ispuni svoja obećanja, potezima koje će osetiti obični građani Srbije. Pod tim potezima ne podrazumevam samo otvaranje novih pregovaračkih poglavlja, već nešto mnogo opipljivije što će dokazati iskrenu posvećenost EU proširenju", zaključio je mađarski poslanik EP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.