De Mezijer: EU da ode po izbeglice u Siriju

Izvor: B92, 21.Sep.2015, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Mezijer: EU da ode po izbeglice u Siriju

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer predložio je da Evropska unija direktno ode u krizne zone po izbeglice kako bi se izbegli krijumčari.

"Predlažem da EU direktno ode u konfliktne zone po izbeglice kako bi se zaobišli krijumčari ljudi koji zarađuju novac", rekao je De Mezijer, dodajući da je to njegova lična inicijativa, a ne zvaničan stav nemačkih vlasti.

On, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije naveo po kojoj osnovi bi se "birale" izbeglice na licu mesta, ali je njegova ideja slična ideji britanskog premijer Dejvida Kamerona koji je nedavno naveo da će Velika Britanija primiti oko 20.000 sirijskih izbeglica koji direktno dolaze iz kampova u zemljama suseda Sirije.

Nemačka očekuje da će do kraja godine u tu zemlju doći oko 800.000 izbeglica.

Evropski lideri već nedeljama pokušavaju da pronađu zajednički stav po pitanju priliva izbeglica.

Naredni samit EU predviđen je za sredu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

De Mezijer: EU treba da ide u krizne zone po izbeglice

Izvor: RTS, 21.Sep.2015

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer predložio je danas da Evropska unija (EU) direktno ode u krizne zone po izbeglice kako bi se zaustavio sadašnji priliv migranata koji dolaze u EU preko krijumčarskih mreža. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.