Davor Šuker u Izvršnom odboru UEFA

Izvor: Mondo, 24.Mar.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davor Šuker u Izvršnom odboru UEFA

Mišel Platini dobio je novi mandat da upravlja Evropskom fudbalom unijom (UEFA). A predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker je ušao u evropsku fudbalsku vladu.

Foto: Guliver/Getty images/Scott Heavey

Davor Šuker, prvi čovek hrvatske fudbalske organizacije, dobio je danas još jednu važnu funkciju - ušao je u Izvršni odbor UEFA.

Nakon što je Mišel Platini dobio novi mandat za predsednika UEFA, na Kongresu UEFA, delegati su glasali i o članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Izvršnog odbora evropske kuće fudbala. U to telo je ušlo sedam ljudi, među kojima i Davor Šuker.

Šuker, koji je prethodnih nedelja lobirao u regionu, dobio je 34 glasa (bilo mu je potrebno 28). Da li je dobio i glas Fudbalskog saveza Srbije, za sada je nepoznanica. Šuker je prošle nedelje bio u Srbiji, u Kući fudbala i dobio je podršku.

Ali, onda se oglasilo Udruženje izbeglica, kritikujući srpski fudbalski savez što je podržao čoveka koji se slikao na grobu ustaškog vođe Ante Pavelića. Pod pritiskom javnosti, FSS je potom saopštio da će razmotriti prvobitnu odluku, a potom je objavio saopštenje u kojem je naveo da se "neće izjašnjavati javno" o podršci Šukeru.

Što se tiče MIšela Platinija, njemu će ovo biti treći mandat na čelu UEFA. Bivši francuski reprezentativac, koji je prvi put izabran za predsednika UEFA 2007. godine, dobio je poverenje 54 delegata na još jedan četvorogodišnji period, pošto je bio jedini kandidat za to mesto.

"Znam da mogu da računam na vas, kao što vi treba da znate da možete da računate na mene. Nastavićemo da donosimo čvrste i hrabre odluke na bazi uzajamnog poverenja, demokratije. Imate moju reč", obratio se Platini delegatima Kongresa UEFA i nastavio: "Nadam se da ću donositi prave odluke u pravo vreme i nadam se da ću nastaviti da uživam u ovom poslu kao prethodnih osam godina. Jer, vođenje ove organizacije nije samo čast već i istinsko zadovoljstvo".


Ponovni izbor na čelo UEFA znači da će Platini ostati potpredsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) i u naredne četiri godine.


"Cela evropska fudbalska zajednica duboko poštuje FIFA i zato smo spremni da radimo na zajedničkim razvojnim programima", rekao je Platini.


On je, gledajući u predsednika FIFA Sepa Blatera, koji je sedeo u prvom redu rekao da je UEFA spremna da "ruku pod ruku radi sa FIFA za dobrobit svetskog fudbala i 209 asocijacija".


Platini je dodao da će, bez obzira na ishod glaanja za predsednika FIFA u maju, "FIFA i UEFA raditi zajedno".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Šuker u Izvršnom komitetu UEFA! Da li uz srpski glas?

Izvor: Vesti-online.com, 24.Mar.2015

Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker izabran je u novi Izvršni odbor UEFA. Za sedam mesta kandidovano je 12 imena, a Platini je i pre izbora najavio kako želi što više bivših velikih fudbalera u odbor. Šuker je izabran već u prvom krugu glasanja, a njegov mandat trajaće četiri...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.