Davenport: Srbija sama odlučuje

Izvor: B92, 07.Apr.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davenport: Srbija sama odlučuje

Šef Delegacije EU u Beogradu Majkl Daveport rekao je da Srbija sama odlučuje na kojim će skupovima i na koji način učestvovati.

On je na taj način prokomentarisao odluku predsednika Srbije Tomislava Nikolića da Vojska Srbije učestvuje na paradi u Moskvi 9. maja.

"Ovakva odluka je nacionalna odluka Srbije da odredi na kojim skupovima i na kakav način će učestvovati, uključujući i paradu u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moskvi", rekao je Davenport.

Davenport je rekao da nema informacija o tome koliko će zemalja EU poslati predstavnike na paradu u Moskvi podsetivši da je 9. maj veoma bitan za EU jer se tada obeležava Dan Evrope.

Prema njegovim rečima taj dan, kada se obeležavaju počeci EU, ali i razmišlja o njenoj budućnosti, važan je i za Srbiju kao zemlju kandidata za članstvo u EU koja deli sve evropske vrednosti.

Šef Delegacije EU je ocenio da je situacija u Ukrajini i dalje teška, naglasivši da je politika EU jasna i da je Rusija prekršila međunarodno pravo aneksijom Krima.

"Kao i Srbija i EU i njene članice poštuju i priznaju teritorijalni integritet Ukrajine, uključujući Krim", rekao je Davenport dodajući da EU želi da sve strane uključena u ukrajinsku krizu ispune obaveze preuzete dogovorom iz Minska.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.