Datum, ali uz primenu sporazuma

Izvor: B92, 19.Apr.2013, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Datum, ali uz primenu sporazuma"

Brisel -- Ministri zemalja članica EU predložiće u ponedeljak Evropskom savetu da u junu dodeli Srbiji datum za početak pregovora, saznaje Tanjug iz briselskih izvora.

''Ta preporuka neće biti bezuslovna, jer obe strane treba da dokažu da nameravaju da u dobroj veri počnu da primenjuju sporazum", rekao je Tanjugu visoki diplomata koji je želeo da ostane anoniman.

On je objasnio da do juna ima vremena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da šefovi vlada i država EU, koji se početkom juna sastaju u Briselu, potvrde da su i Beograd i Priština počeli da primenjuju sporazum.

''Ako ne iskrsnu nepredviđeni problemi sa primenom dogovora, neće biti novih uslova'', rekao je taj izvor.

On nije isključio mogućnost da na sastanku Ministarskog saveta u ponedeljak pojedine države članice iznesu neke kritike Srbiji, u vezi sa stvarima koje nisu vezane za Kosovo već za unutrašnje reforme, ali je izrazio čvrsto uverenje da takve primedbe neće biti usvojene kao povod za uslovljavanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvori EU: Srbija dobija datum

Izvor: RTS, 19.Apr.2013

Ministri zemalja članica Evropske unije predložiće u ponedeljak Evropskom savetu da u junu dodeli Srbiji datum početka pregovora o pridruživanju EU, saznaje "Tanjug" iz briselskih diplomatskih izvora. ..U ponedeljak će ministri zemalja članica Evropske unije, kako prenosi Tanjug, predložiti...

Nastavak na RTS...

EU izvori: Srbija će dobiti datum

Izvor: Press, 19.Apr.2013

''Ta preporuka neće biti bezuslovna, jer obe strane treba da dokažu da nameravaju da u dobroj veri počnu da primenjuju sporazum", rekao je Tanjugu visoki diplomata koji je želeo da ostane anoniman.. On je objasnio da do juna ima vremena da šefovi vlada i država EU, koji se početkom juna sastaju...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.