Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 22.Avg.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danilović: Srbi diskriminisani u Crnoj Gori

PODGORICA - Zamenik predsednika prosrpske parlamentarne Nove srpske demokratije (Nova) Goran Danilović izjavio je da su Srbi u Crnoj Gori trenutno među najviše diskriminisanim zajednicama u Evropi.

Danilović je za podgorički dnevnik Dan rekao da će, ukoliko crnogorski režim bude nastavio sa diskriminacijom Srba, put Crne Gore ka Evropskoj uniji biti obesmišljen. On je osudio formiranje Srpskog nacionalnog saveta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za koji tvrdi da je najbolje opravdanje režimu da insistira na tome da su Srbi manjina u Crnoj Gori.

"Srbima u Crnoj Gori se, zahvaljujući delom i postojanju toga saveta, nudi velikodušno status manjine, uz opasku da to možete uzeti, a možete i da ne dobijete ništa. Treba odgovoriti da Srbi ne prihvataju diskriminaciju, a nosioci borbe protiv te diskriminacije treba da budu (najuticajnija opoziciona stranka) Socijalistička narodna partija i Nova", kazao je Danilović.

On smatra da bi u diskrimnatorskoj izmeni crnogorskog zakona o obrazovanju, kojom je srpski jezik isključen iz obrazovnih institucija, trebalo da pomogne i zvanični Beograd. Danilović je ukazao da je to nacionalni interes Srbije, koliko i nacionalni interes Crne Gore da crnogorski bude zvanični jezik u opštinama u Srbiji u kojima Crnogorci čine značajniji deo stanovništva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.