Dačić: EU će Zapadnom Balkanu dati milijardu evra do 2020.

Izvor: Press, 08.Maj.2014, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: EU će Zapadnom Balkanu dati milijardu evra do 2020.

Dačić je rekao da je o tome bilo reči na radnom sastanku šefova diplomatija zemalja Zapadnog Balkana i evropskog komesara za proširenje Štefana Filea u Solunu.

- Jedan od nekoliko prioriteta u oblasti energetske i transportne politike jeste Koridor 10, kako su napisali u zaključicma, od Zagreba do Grčke - dodao je on.

Dačić je kazao i da je na ministarskom sastanku EU-Zapadni Balkan >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << još jednom reafirmisan princip potrebe da ceo region bude integrisan u EU i da su sve zemlje članice EU podržale taj stav.

Za Srbiju je to, prema njegovim rečima, veoma bitno zbog njenog strateškog cilja da postane članica EU do 2020. godine.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Press...






Povezane vesti

DAČIĆ U SOLUNU: Dodatnih 10 milijardi evra za regionalne projekte

Izvor: Kurir, 08.Maj.2014

Jedan od prioriteta iz oblasti energetike i transporta biće "Evropski koridor 10", od Zagreba do Grčke..SOLUN - EU će kroz pretpristupne fondove (IPA) do 2020. dati milijardu evra zemljama Zapadnog Balkana, a dodatno će do 2020. uz pomoć fondova EU, finansijskih institucija i privatnog kapitala...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.