DSS najavio osam amandmana na Predlog rezolucije

Izvor: Press, 11.Jan.2013, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS najavio osam amandmana na Predlog rezolucije

Amandmani za dopunu rezolucije definišu da Skupština na osnovu Ustava Srbije utvrđuje osnovne principe za pregovore sa privremenim institucijama u Prištini, saopštila je danas DSS uoči sutrašnje sednice parlamenta o Kosovu.
Kako je navedeno, pregovori treba da budu vođeni pod mandatom Saveta bezbednosti UN kako i određuje Rezolucija 1244, a ne pod pristrasnim i po interese Srbije krajnje štetnim pokriviteljstvom Evropske unije.
DSS je naveo da je njegovim amandmanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << određeno da je cilj pregovora da građani Srbije na Kosovu i Metohiji, koji priznaju Srbiju kao svoju državu, uživaju sva prava koja im pripadaju po Ustavu Srbije i po međunarodnim aktima koje je Srbija unela u svoj pravni sistem.
Dalje se amandmanima određuje da Skupština donese poseban zakon kojim će se urediti suštinska autonomija Kosova i Metohije.
DSS traži i da Vlada Srbije ne primenjuje briselske sporazume dok ne bude poznata odluka Ustavnog suda o ustavnosti uredbi o sprovođenju tih sporazuma.
Skupština Srbije će sutra na vanrednoj sednici razmatrati Predlog rezolucije o Kosovu. DSS je najavila da će odluku o tome da li će glasati za taj tekst doneti kada bude videla da li će vladajuća koalicija prihvatiti njene amandmane.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.