DSS: Otvoren prostor za evroskepticizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2010, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Otvoren prostor za evroskepticizam

BEOGRAD -

Demokratskoj stranci Srbije (DSS) otvoren je prostor da pred birače izađe sa novim ekonomskim programom i politikom evro-skepticizma i evro-reliazma, izjavio je večeras u Beogradu portparol DSS Andreja Mladenović.

Mladenović je na tribini Opštinskog odbora DSS Starog Grada i Palilule rekao da Srbija mora da se osloni na sopstvene snage, da sarađuje sa Evropskom Unijom (EU) i Sjedinjenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Američkim Državama "na sasvim drugačiji način".

"Nismo protiv saradnje sa EU, ali da li možete da uđete u zajednicu koja vam traži da se odreknete dela teritorije. To nisu tražili ni od Rumunije, ni od Bugarske. Ukoliko pristanemo sada, sledeći su Sandžak, Vojvodina, gašenje Republike Srpske, nametanje dobrosudskih odnosa sa Kosovom", mišljenja je Mladenović.

Mladenović je kazao kako je u Srbiji prosečna plata niža za 100 evra, dinar je devalvirao skoro 30 odsto, obećano je otvaranje 200.000 radnih mesta, a umesto toga došlo je do zatvaranja 170.000 mesta, u blokadi je 60.000 preduzeća, svako svakom duguje ...

Mladenović je zaključio kako Srbija 10 godina posle promena kojima je DSS dao veliki doprinos izgleda drugačije, ali da niko ne može biti zadovoljan učinjenim.

Član ekonomskog saveta DSS Dušan Skendžić istakao je kao četiri ključne grane u koje treba investirati poljoprivredu i građevinarstvo, u kojima Srbija može da ostvari prednost u odnosu na druge zemlje, kao i energetiku i saobraćajnu infrastrukturu koje bi omogućile otvaranje slobodnih radnih mesta.

"Svaki kredit uzet u ovim kategorijama je dobar, a Fond za razvoj bi bio nosilac ravnomernog regionalnog razvoja", objasnio je Skendžić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.