DSS: Kriza pokazala da je EU propala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2015, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Kriza pokazala da je EU propala

Demokratska stranka Srbije zahteva raspisivanje izbora na svim nivoima i zajedno sa njima referenduma o ulasku u EU, kao i hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost o događajima na srpsko-mađarskoj granici, izjavila je danas predsednica te stranke Sanda Rašković Ivić.

Rašković Ivić je na konferenciji za novinare rekla da je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost trebalo održati još juče, kada je mađarska policija suzavcima i vodenim topovima napala izbeglice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na teritoriji Srbije.

To je, kako ocenjuje Rašković Ivić, bio pravi oružani sukob i napad na teritoriju naše zemlje.

Rašković Ivić smatra i da su povodom izbegličke krize potrebne hitne sednice Evropske komisije i Saveta Evrope, jer Srbija ne može sada da rešava to pitanje.

"Pomoć izbeglicama je naša empatijska i moralna dužnost, jer smo i mi bili žrtve ratova, progona i muka... Ali, mi ne možemo da primimo te ljude da stanuju sa nama, jer nismo rešili probleme svojih izbeglica", poručuje Rašković Ivić.

Predsednica DSS navodi da je referendum, na kojem će se građani izjasniti da li su za ulazak Srbije u EU, jedini pravi način da se progovori o putu kojim Srbije treba da krene, a da ta stranka smatra da je imperativ zdravog razuma da Srbija promeni svoj put i ne ulazi u EU.

Prema njenom mišljenju, izbeglička kriza je pokazala da je EU danas potpuno propao projekat, jer nije uspela da reši nijedan problem u koji je dospela i "veoma liči na Jugoslaviju iz 1989. godine, koja se raspala".

Rašković Ivić je ocenila da vlast izbegava referendum o pristupanju EU, jer bi "Vučić radije pričao o nekim paprikama, a ne bi pitao građane o putu kojim Srbije treba da krene".

DSS je, kako je poručila, danas u potpunosti konsolidovana stranka, a tome u prilog ne govori samo nedavna sednica Glavnog odbora, već priliv novih članova i povratak starih.

Oni, prema njenim rečima, DSS prepoznaju kao pravu i autentičnu opoziciju aktuelnoj vlasti i SNS, koja je "partijska vojska za zapošljavanje", i nosioca ideje nacionalnog i demokratskog, koji su zacrtani još 1992. godine.

Rašković Ivić je izjavila da se, zbog partijskog zapošljavanja u javnom sektoru koje sprovodi Srpska napredna stranka sada, kao u vreme Tita, ti "pioniri" izvode na ulice da "pevaju ode" Aleksandru Vučiću.

"Kad SNS izlazi da negde demonstrira, izvlači svoje zaposlene. Kao u vreme druga Tita, kada su se izvodili pioniri da mašu zastavicama, tako se sada izvlače "pioniri SNS" i pevaju ode Vučiću", konstatovala je Rašković Ivić.

Kako je istakla, SNS je u svoje redove učlanila ogroman broj ljudi koje je zaposlila, ili im je obećala posao, tako da bi se, kada bi se napravila analiza 70.000 novozaposlenih, videlo koliko njih je iz SNS, ili su rodbina funkcionera te partije.

Na konferenciji za novinare DSS predstavljeni su "povratnici" u tu partiju, među kojima i bivši predsednik izvršnog odbora i direktor stranke Miloš Radulović, kao i više novih članova, pored ostalih i legendarni džudista dr Slavko Obadov.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.