DSS: Kosovo nije sused već deo Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2010, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Kosovo nije sused već deo Srbije

Evropski zvaničnici otvoreno traže da Srbija prizna nezavisnost Kosmeta kao uslov za ulazak u Evropsku uniju, smatra portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković.

Petković je dodao da je iz poruka evropskih zvaničnika jasno da se pridruživanje Srbije i Kosmeta Evropskoj uniji ne odvija na dva koloseka, već da je u pitanju jedan proces.

"Zvaničnici Srbije jasno treba da stave do znanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da Kosovo nije sused Srbije", rekao je Petković i dodao da je prilika za to poseta francuskog šefa diplomatije Bernara Kušnera zbog njegove izjave da su Srbiji potrebni dobri odnosi sa susedima kojima je takođe cilj EU.

Petković smatra da Srbija može postati članica EU jedino sa Kosovom i Metohijom u svom sastavu i da joj nije potrebna politika "Evropa nema alternativu", nego poštovanje teritorijalne celovitosti i partnerski odnos sa EU.

"U susretu sa Kušnerom predstavnici Vlade Srbije trebalo bi da ga pitaju da li Evropska unija želi celovitu Srbiju i da mu jasno stave do znanja da Kosmet nije naš sused već neodvojivi deo zemlje", rekao je Petković.

"Srbija treba da ide u Evropu, ali ne politikom - Evropa nema alternativu, već izgradnjom partnerskih odnosa, kako bi se evropskim institucijama ukazalo da bez Kosmeta nema ništa od integracija", naveo je Petković.

Govoreći o porukama koje Srbiji šalju evropski zvaničnici, kada je reč o ulasku u EU, funkcioner DSS-a Andreja Mladenović rekao je da građani Srbije nemaju prave informacije, jer "domaći mediji izveštavaju ružičasto i ublažavaju njihove zahteve, kada je reč o priznanju Kosmeta".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.