Izvor: B92, 09.Dec.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Bojkot taktička odluka

Brisel -- Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio da je neodlazak predstavnika Srbije na uručenje Nobelove nagrade za mir "taktička odluka".

Takva odluka usmerena je, prema njegovim rečima, na to "da se održe strateški odnosi" sa Kinom.

Cvetković je, međutim, naglasio da država Srbija poštuje ljudska prava.

"To je više taktički odnos Srbije da bi održala strateške odnose (sa Kinom)", rekao je Cvetković u Briselu, odgovarajući na pitanja učesnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konferencije o integraciji Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

On je rekao da predstavnici Srbije nisu bili ni na dodeli Nobelove nagrade za mir Martiju Ahtisariju, ali da tada niko nije postavljao pitanje zašto Srbija nije došla na taj skup.

Podsetimo, Srbija je među 19 zemalja koje će bojkotovati dodelu Nobelove nagrade za mir, koja je ove godine pripala kineskom disidentu Liju Sjaobou. Brojne ličnosti i nevladine organitzacije zahtevale su od Srbije da preinači tu odluku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.