Crnadak: Nema skretanja s puta BiH u EU

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2015, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak: Nema skretanja s puta BiH u EU

BANJALUKA - Evropska unija (EU) je glavni vanjskopolitički cilj BiH i to je put s kojeg nema skretanja i povratka, naglasio je danas ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

Istakao je da i mladi treba da utiču na bolje povezivanje i razumijevanje u regionu, jer svi putevi BiH do Brisela idu preko Zagreba, Beograda i Podgorice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Obraćajući se učesnicima na dvodnevnoj konferenciji „Uloga mladih u izgradnji evropske budućnosti Bosne i Hercegovine i regiona“, koja je danas počela u Banjaluci, istakao je da mladi u BiH žele dobro školovanje, rješeno stambeno pitanje, zaposljenje, a da nakon toga mogu da formiraju i razvijaju svoje porodice.

I predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je u u uvodom govoru na ovoj konferenicji naglasio da se mora posvetiti više pažnje politici za mlade.

“Svjesni da sve više mladih napušta svoju zemlju. Moramo odlučno da se uhvatimo u koštac sa ovim problemom”, ukazao je Čubrilović.

Čubrilović je podsjetio da NSRS aktivno podržava obrazovanje mladih ljudi putem programa stažiranja u svojim službama, kao i donošenjem određenih akata koji mogu unprijediti život i aktivnosti mladih ljudi.

Govoreći o evropskom putu BiH i regiona kao dugoročnom opredeljenju , Čubrilović je dodao da su na vrhu liste prioriteta društveni položaj , potrebe i očekivanja mladih ljudi.

“A da sve ne bi ostalo samo na nadanjima potreban je ozbiljan angažman političkih lidera i svih organa i institucija”, zaključio je predsjednik entitetskog parlamenta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.