Čeferin pobesneo zbog Peresa: Sebično i egoistično!

Izvor: B92, 07.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeferin pobesneo zbog Peresa: Sebično i egoistično!

Predsednik Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin kritikovao je predsednika Real Madrida Florentina Peresa.

On je uputio kritike zbog navodnog planiranja osnivanja Super lige nazvavši to "sebičnom i egoističnom šemom".

Peres se, po pisanju Njujork Tajmsa, sastao sa prvim čovekom Svetske fudbalske federacije Đanijem Infantinom sa kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je razgovarao o osnivanju Super lige.

Iako je Fifa odbila da komentariše da li je njeno rukovodstvo o tom planu razgovaralo sa Peresom, Uefa je danas reagovala.

"Čitao sam o ovom suludom planu. Ako je verovati izveštajima, ti predlozi dolaze od jednog predsednika kluba (a ne vlasnika) i usamljenog fudbalskog administratora. Teško bi bilo zamisliti sebičniju i egoističniju šemu. To bi uništilo fudbal širom sveta, kako za igrače, tako i ta navijače i za sve koji su povezani s ovom igrom i to sve za dobrobit malog broja ljudi. Srećom, i dalje ima dovoljno zdravog razuma da bi ovakva vrsta ludih ideja uspela", dodao je Čeferin.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.