Izvor: Beta, 10.Feb.2011, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bundestag ratifikovao ŠP sa Srbijom

BERLIN, 10. februara 2011. (Beta) - Nemački savezni parlament, Bundestag, usvojio je u četvrtak uveče zakon kojim se ratifikuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (ŠP) izmedju EU i Srbije.

Nemačka je 13. članica EU koja je ratifikovala ŠP, koji je potpisan 29. aprila 2008. godine i koji su ministri EU za ratifikaciju odobrili 14. juna prošle godine.

Za zakon su u Bundestagu glasale kako vladajuće stranke, Hrišćansko-demokratska unija (CDU), Hrišćansko-socijalna unija (CSU) i Liberali, tako i opoziciona Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD) i Zeleni. Protiv su bili samo poslanici opozicione Levice.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka ratifikovala SSP Srbije i EU

Izvor: Mondo, 10.Feb.2011

Poslanici Bundestaga, donjeg doma nemačkog parlamenta, ratifikovali su danas, velikom većinom glasova, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Srbije i Evropske unije.

Nastavak na Mondo...

Bundestag ratifikovao SSP sa Srbijom

Izvor: Studio B, 10.Feb.2011

Nemački savezni parlament, Bundestag, usvojio je zakon kojim se ratifikuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Srbije...Nemačka je 13. članica EU koja je ratifikovala SSP, koji je potpisan 29. aprila 2008. godine i koji su ministri EU za ratifikaciju odobrili 14. juna prošle godine....

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.