Budžet mafije veći od budžeta EU

Izvor: B92, 26.Mar.2014, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet mafije veći od budžeta EU

Rim -- Godišnji budžet organizovanog kriminala u Italiji je veći od budžeta EU, objavilo je italijansko ministarstvo spoljnih poslova.

"Godišnji budžet organizovanog kriminala prelazi 200 milijardi evra", kazao je Đovani Brauci, direktor odeljenja sigurnosti u ministarstvu, dodavši da se od tog novca tek 10 odsto investira u Italiji, a ostatak u zemljama Evrope i po svetu.

"Svuda imaju dobre prijatelje", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je Brauci.

Poređenja radi, budžet EU-a za 2014. iznosi 140 milijardi evra. Brauci je takođe kazao da mafija, kada su u pitanju manje kumpjuterske pretnje na internetu, sarađuje s italijanskim pravosuđem u "obostrano korisnom odnosu".

Prema njegovim rečima, mafija ustupa dokaze pravosudnim telima kako bi se pronašle te grupe i zaustavile pretnje i na taj način zaštitile njihove vlastite aktivnosti i nastavio 'business as usual". Na platnoj listi mafije su vrhunski odvetnici i menadžeri.

Brauci tvrdi da je italijanski organizovani kriminal duboko usađen u "najvažnije kompanije u finansijskom sektoru".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italijanska mafija bogatija od Evropske unije

Izvor: Blic, 26.Mar.2014

Godišnji budžet organizovanog kriminala u Italiji je veći od budžeta Evropske unije, a veći deo novca potroši se van Italije, objavilo je Ministarstvo inostranih poslova Italije. .."Godišnji budžet organizovanog kriminala prelazi 200 milijardi evra", rekao je direktor Odeljenja za bezbednost...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.