Izvor: Blic, 24.Jan.2018, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija neće biti vazalna država EU

Britanija neće biti "vazalna država" EU tokom prelaznog perioda nakon što London napusti blok, rekao je danas ministar za "Bregzit" Dejvid Dejvis, odgovarajući na kritike o planu da se zadrži jurisdikcija Evropskog suda pravde.

- Ne, nećemo biti vazali - rekao je Dejvis na pitanje poslanika Džejkoba Ris-Moga, koji podržava "Bregzit", da li će Britanija biti "vazalna država", jer će privremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nastaviti da prihvata odluke Evropskog suda pravde nakon napuštanja bloka.

Dejvis je dodao da se radi o privremenom aranžmanu i da je zato njegov odgovor negativan, ali da bi, ako bi to bilo za stalno, odgovor verovatno glasio "da".
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.