Brisel: ZSO formirati bez odlaganja

Izvor: Večernje novosti, 09.Jun.2017, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel: ZSO formirati bez odlaganja

Povodom izjave kandidata za premijera Kosova Ramuša Haradinaja, da neće biti mesta za Zajednicu srpskih opština ako on bude premijer, reagovala je EU, poručivši da ZSO treba da bude osnovana bez odlaganja. POVODOM izjave kandidata za premijera Kosova Ramuša Haradinaja, da neće biti mesta za Zajednicu srpskih opština ako on bude premijer, reagovala je EU, poručivši da ZSO treba da bude osnovana >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << bez odlaganja. - EU očekuje da se u okviru dijaloga odnosi između dve strane dodatno normalizuju i da se ZSO formira što je pre moguće - rekla je portparol visoke predstavnice za spoljnu i bezbednosnu politiku Maja Kocijančič za "Novosti". Ona je istakla da je Sporazum o ZSO postignut između dve strane u dijalogu koji olakšava EU: - Očekujemo da će se konstruktivna posvećenost, koju su pokazale obe strane na poslednjem sastanaku u okviru dijaloga, nastaviti u nedeljama i mesecima koji dolaze.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kocijančič: ZSO formirati što je pre moguće

Izvor: RTS, 09.Jun.2017

Portparolka visoke predstavnice za spoljnu i bezbednosnu politiku Maja Kocijančič izjavila je da Evropska unije očekuje da Zajednica srpskih opština bude formirana što pre. . "EU očekuje da se u okviru dijaloga odnosi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.