Borrell: Napravimo iskorak od Dejtona ka Briselu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Nov.2020, 18:59

Borrell: Napravimo iskorak od Dejtona ka Briselu

Dvije decenije od parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma pred Bosnom i Hercegovinom (BiH) su brojni izazovi, a Evropska unija (EU) ostaje njen "saborac", kazao je u subotu (21. novembra) Josep Borrell, potpredsjednik Evropske komisije i visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku. On je na kraju posjete glavnom gradu BiH, govorio na događaju "Od Dejtona ka Briselu" održanog u Delegaciji EU u Sarajevu. Članstvo u EU, kako je rekao, temeljni je prioritet...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Borelj: Vaš put je u Evropi, a svoju budućnost gradite sami

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Nov.2020

SARAJEVO - Članstvo BiH u EU ostaje temeljni prioritet za građane ove zemlje, a Dejtonski sporazum je dao složeno uređenje koje zahtijeva koordinaciju i saradnju svih nivoa vlasti i struktura, kao i političku volju, poručio je visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.