Borrell: EU finalizira 12. paket sankcija Rusiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Nov.2023, 20:00

Borrell: EU finalizira 12. paket sankcija Rusiji

Zvaničnici Evropske unije dovršavaju "poslednje detalje" predloženog 12. paketa sankcija Rusiji koji će uključivati zabranu trgovine dijamantima, izjavio je u ponedeljak, 13. novembra, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj (Joseph Borrell). On je rekao da bi Evropska komisija, izvršna vlast EU, mogla da odobri predloženi paket u sredu. Potom bi otišao u Savet EU, koji se sastoji od 27 zemalja članica bloka, na raspravu i odobrenje. Od ruske invazije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borelj najavio novi paket sankcija protiv Rusije

Izvor: Danas, 13.Nov.2023

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Đozep Borelj najavio je danas da bi Evropska komisija ove sedmice trebalo da predloži 12. paket sankcija protiv Rusije.

Nastavak na Danas...

Čeka se samo zeleno svetlo: EU u završnim pripremama za 12. paket sankcija Rusiji

Izvor: 24sedam.rs, 13.Nov.2023

Od ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022. godine EU je već primenila 11 paketa sankcija protiv Moskve

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.