Boris Džonson novi lider britanskih konzervativaca

Izvor: EurActiv Srbija, 23.Jul.2019, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Džonson novi lider britanskih konzervativaca

Bivši šef britanske diplomatije Boris Džonson izabran je za lidera vladajuće Konzervativne partije. Džonson će 24. jula postati premijer, a glavno pitanje koje ga na funkciji čeka je izlazak Britanije iz EU. U pobedničkom govoru je rekao da će osnovni ciljevi njegove vlade biti sprovodjenje Bregzita i ujedinjavanje zemlje.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi premijer VB " "engleski Tramp turskog porekla" VIDEO

Izvor: B92, 23.Jul.2019

"Novi lider britanskih konzervativaca, Boris Džonson, koji će postati premijer, teži tome da bude novi Čerčil, dok se kritičari plaše da će postati novi Tramp"...To je napisao komentator Asošijeted presa, nakon što su konzervativci objavili rezultate glasanja...Džonson nije tipičan političar,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.