Bolje nova Jugoslavija nego podstanarstvo u EU

Izvor: S media, 08.Jan.2012, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Bolje nova Jugoslavija nego podstanarstvo u EU'

"Mi ulazimo u EU kao podstanari, moramo podneti sudbinu da ćemo biti tretirani kao rezervna postaja za konobare i prostitutke i ne verujem da ćemo tu nešto posebno profitirati", rekao je književnik Igor Mandić u intervjuu za Novi list.

"Ma sve je to savršeno svejedno (op.a-ulazak Hrvatske u EU), jer je pogrešan smer okretanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Ja tvrdim da je jedina mogućnost ponovnog ujedinjenja južnoslevenskih naroda. Nikako na stari način, i nikako jednopartijski kao stara Jugoslavija, ali ja nisam institucija da to mogu razraditi", kaže Igor Mandić.

"Rat koji nismo objavili neslavno je završen, bez pobednika – jer u građanskom ratu pobjednika nema", smatra Mandić. "Taj rat je možda dokrajčio iluziju da možemo sa komšijama, ali možda postoji šansa da zajedno s braćom po plemenu, krvi i naciji stvorimo temelje neke nove čvrstije zajednice. I tu ćemo jedino ostvariti nacionalni identitet i neku novu solidniju državu. A ovo s Hrvatskom u Evropi je rastapanje putera na ploči vrućeg špahera", poručio je.

Igor Mandić gost Sajma knjiga

Varadi: Ističe vreme za vansudsko poravnanje s Hrvatskom

Odbijanje EU košta 1,6 milijardi evra!

Današnju Hrvatsku opisuje kao alkoholičara koji se trese u apstinencijalnoj groznici. "Zna da ne sme da pije i da ga to vodi u propast, a u toj groznici razdiru ga bolovi i muči se da bi za neko izvesno vreme ponovno pao u svoju staru zamku. Reći ću nešto što je možda uvredljivo i za vlast i za opoziciju, ali Hrvatska je promašen projekat, nažalost. Kao što je bio promašen projekat kvislinške Endehazije tako je promašen i projekat neoustaške tuđmanovske Hrvatske. Zadao je osnovne obrasce društvene pokvarenosti i od tada se na njima pokušava graditi neke smene vlasti koje nisu doprinele ništa. Jer nemamo dovoljno elita koje su u stanju društvo držati na okupu. Sve propada, sve institucije su otišle dođavola, sve je rasprodano, pokradeno, darovano, i čemu nastavljati uzaludni trud".

(Novi list/Tportal)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Bolje nova Juga nego podstanarstvo u EU"

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2012

"Mi ulazimo u EU kao podstanari, i moramo da podnesemo sudbinu da ćemo biti tretirani kao rezervna prostorija za konobare i prostitutke i ne verujem da ćemo tu nešto posebno profitirati", rekao je književnik Igor Mandić u intervjuu za hrvatske medije, tvrdeći da je za Hrvatsku najbolje rešenje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Mandić: Bolje nova Jugoslavija nego podstanarstvo u EU

Izvor: EMportal, 09.Jan.2012, 14:17

Književnik Igor Mandić smatra da Hrvatska neće imati velike koristi od ulaska u Evropsku uniju i da je jedina mogućnost ponovno ujedinjenje južnoslovenskih naroda, ali ne na stari način.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.