Bilt: Veliki napredak Srbije u evrointegracijama

Izvor: Blic, 08.Dec.2010, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilt: Veliki napredak Srbije u evrointegracijama

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt rekao je danas u Beogradu da je Srbija ostvarila veliki napredak u pogledu evropskih integracija, iako postoje neka nerešena pitanja.

"Iako postoje određena nerešena pitanja taj napredak koji je Srbija postigla će se veoma ceniti", rekao je Bilt na konferenciji za štampu posle sastanka sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem.

Šef švedske diplomatije je, povodom predstojećih izbora na Kosovu i dijaloga Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Prištine, izrazio nadu u ostvarenje brzog napretka. Prema njegovim rečima, pažnja Evropske unije usredsređena je na to da se "od te tačke krene dalje".

Srpski ministar je rekao da Srbija očekuje da u narednoj godini dobije status kandidata za članstvo u EU. Prema Jeremićevim rečima, naredna godina, iako ekonomski teška, biće presudna kada je reč o evrointegracijama Srbije.

Jeremić je doda da između Srbije i Švedske postoji visok stepen razumevanja kada je reč o procesu evrointegracija Srbije i zahvalio se na podršci koju zvanični Stokholm pruža i Srbiji i drugim zemljama zapadnog Balkana na putu ka EU.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.