Bila bi korisna veća podrška EU kandidatima

Izvor: Beta, 02.Sep.2014, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bila bi korisna veća podrška EU kandidatima

BLED, 2. septembra 2014. (Beta) - Bilo bi bilo obostrano korisno da Evropska unija jače ekonomski i finansijski podrži zemlje Balkana tokom procesa pristupanja Uniji, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u utorak na Strateškom forumu na Bledu, u Sloveniji.

Dačić je u govoru istakao da je evropska perspektiva zemalja Zapadnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Balkana suštinski uticala na unapredjenje regionalne saradnje i doprinela rešavanju otvorenih pitanja dijalogom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Svesni smo da nam predstoji težak reformski period, ali isto tako mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da je Srbija napravila veliki napredak u brojnim oblastima, kao što su borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, pravosudje, kao i na planu unapredjivanja ljudskih i manjinskih prava", rekao je Dačić.

Uz ocenu da su regionalna saradnja i aktivno učešće Srbije u regionalnim inicijativama pomogli napredak u tim oblastima, Dačić je rekao da je evropska perspektiva ključni faktor koji je omogućio uspeh dijaloga Beograda i Prištine.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dačić: Bila bi korisna veća podrška EU kandidatima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2014

Bilo bi obostrano korisno da Evropska unija jače ekonomski i finansijski podrži zemlje Balkana tokom procesa pristupanja Uniji, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u utorak na Strateškom forumu na Bledu, u Sloveniji...Dačić je u govoru istakao da je evropska perspektiva zemalja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.