BiH uskraćena za 45 miliona evra

Izvor: B92, 09.Dec.2013, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH uskraćena za 45 miliona evra

Brisel -- Komitet Evropske unije za IPA fondove odlučio je da Bosni i Hercegovini uskrati 45 miliona evra pomoći iz fondova kojima se pomaže približavanje članstvu u EU.

Kako je objavio portal sarajevskog "Dnevnog avaza", odlučeno je da BiH ipak dobije dva miliona evra za projekte razvoja srednjih i malih preduzeća.

Zahtev komesara za proširenje EU Štefana Filea je, kako se navodi, bio da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BiH uskratih svih 47 miliona evra.

Uskraćivanje sredstava iz fondova IPA je bilo najavljeno u oktobru, nakon neuspešnog sastanka Filea sa sedmoricom BiH lidera o sprovođenju presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić i Finci".

BiH lideri se o sprovođenja te odluke, koja bi i pripadnicima manjinskih naroda u BiH trebalo da omogući kandidovanje na najviše državne funkcije u BiH, nisu dogovorili ni na skupu koji je nedavno održan u Pragu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH uskraćeno 45 miliona evra pomoći iz fondova EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Dec.2013

Komitet Evropske unije za IPA fondove odlučio je danas da Bosni i Hercegovini uskrati 45 miliona evra pomoći iz fondova kojima se pomaže približavanje zemalja kandidatkinja članstvu u EU, objavio je portal sarajevskog “Dnevnog avaza”.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

EK: Umjesto za BiH, milioni otišli Kosovu

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Dec.2013, 12:08

Komitet EU za pretpristupne fondove odlučio je da BiH uskrati 45 miliona evra pomoći iz IPA zbog neprovođenja odluke Sejdić i Finci, a eventualni izostanak mehanizma koordinacije i usvajanja sektorskih politika, što je uslov za IPA 2, može BiH u narednih sedam godina koštati od 80 do 90 miliona...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Novac za BiH preusmeren na Kosovo i za stanove

Izvor: Mondo, 10.Dec.2013

Novac iz IPA fonda EU, 45 miliona evra, "oduzet" je BiH zbog nesprovođenja odluke Evropskog suda, i preusmeran..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.