BiH dobila 99 miliona evra bespovratnih sredstava od EU

Izvor: Capital.ba, 18.Dec.2019, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH dobila 99 miliona evra bespovratnih sredstava od EU

LONDON/SARAJEVO, Juče je u Londonu na 21. sastanku Upravnog odbora Investicionog okvira za Zapadni Balkan Upravni odbor donio odluku da se odobre grant sredstva u iznosu od 98,9 miliona evra za BiH, odnosno za projekte sa samita za Zapadni Balkan u Poznanu zajedno sa dva dodatna projekta iz životne sredine. U ovom paketu BiH je dobila najveći dio bespovratnih sredstava EU za infrastrukturne projekte u regionu >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Zapadnog Balkana. Cijeli paket ukupne vrijednosti od 189 miliona evra bespovratnih sredstava koji je juče odobren odnosi se na projekte iz Agende povezanosti u oblastima energetike i transporta, kao i projekte za životnu sredinu u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Radi se o sljedećim projektima (Agenda povezanosti): Prvi projekt uključuje izgradnju dionice autoputa Vukosavlje – Doboj, Poddionicu Petlja Rudanka (Kostajnica) – Tunel Putnikovo brdo 2 (entitetska granica) u iznosu od oko 39 miliona evra. Drugi projekt uključuje dionicu Zenica sjever – Žepče jug koja se odnosi na Poddionicu 1 Poprikuše – Nemila u iznosu višem od 42 miliona evra. Treći projekt se odnosi na izgradnju poddionice entitetska granica (tunel Putnikovo brdo 2) – petlja Medakovo u iznosu od oko 16 miliona evra. Ukupna vrijednost ova tri projekta je više od 430 miliona evra. Klix.ba Чланак BiH dobila 99 miliona evra bespovratnih sredstava od EU се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Od EU još 194 miliona evra bespovratnih sredstava za Zapadni Balkan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2019

Upravni odbor Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF) odobrio je 194 miliona evra bespovratnih sredstava koje su opredelili Evropska unija i bilateralni donatori za nove projekte u oblasti digitalne infrastrukture, životne sredine, transporta i energetike širom Zapadnog Balkana...Ovi projekti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.