Bez saglasnosti RS usvojen Akcioni plan

Izvor: B92, 18.Okt.2019, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez saglasnosti RS usvojen Akcioni plan

Banjaluka -- Savet ministara BiH u tehničkom mandatu, bez saglasnosti Vlade RS, usvojio je Akcioni plan za realizaciju prioriteta iz analitičkog izveštaja Evropske komisije.

Taj izveštaj je sastavni deo mišljenja Komisije o zahtevu BiH za članstvo u EU, saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije i medjunarodnu saradnju Republike Srpske.

U saopštenju se skreće pažnja javnosti na to da je Savet ministara u tehničkom mandatu na jučerašnjoj telefonskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sednici usvojio Akcioni plan, bez saglasnosti Banjaluke, iako su nadležne institucije Republike Srpske učestvovale u definisanju i usaglašavanju svih mera za realizaciju prioriteta iz njihove nadležnosti.

"U saopštenju Saveta ministara u tehničkom mandatu se navodi da usvojeni dokument sadrži 729 mera za realizaciju 115 prioriteta Evropske komisije, što je netačna informacija jer su institucije u BiH usaglasile 691 meru od tog broja, dok je preostalih 38 mera još u procesu usaglašavanja koji se odvija u okviru mehanizma koordinacije procesa evropskih integracija", ističe Ministarstvo za evropske integracije i medjunarodnu saradnju Republike Srpske.

Ministarstvo ukazuje na to da, sve dok navedene mere ne budu usaglašene u okviru mehanizma koordinacije, ne mogu da budu tretirane kao sastavni deo Akcionog plana, prenosi RTRS.

"Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju, kao i Vlada Republike Srpske, ostaju posvećeni procesu evropskih integracija uz potpuno uvažavanje ustavnih nadležnosti, kao i poštovanje usaglašenog mehanizma koordinacije i pozivaju Savet ministara koji deluje u tehničkom mandatu da zaustavi praksu usvajanja dokumenata bez saglasnosti Vlade Srpske", kaže se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Akcioni plan nemogući spisak želja

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Okt.2019

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH telefonski je usvojio Akcioni plan za realizaciju prioriteta iz analitičkog izvještaja Evropske komisije u kojem se navodi 729 mjera koje treba sprovesti u djelo i već sada je jasno da od tog posla neće biti ništa, posebno zato što se većina ovih mjera...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.