Berlin kritikuje rusku crnu listu

Izvor: VOA, 30.Maj.2015, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin kritikuje rusku "crnu listu"

Nemački šef dipolomatije Frank Valter Štajnmajer rekao je da bi odluka Rusije da zabrani ulazak u zemlju 89 visokih zvaničnika Evropske unije mogla da nanese štetu mirovnim naporima u Ukrajini.

Štajnmajer je tokom posete istočnoj Ukrajini kritikovao zabranu i zatražio od Rusije da bude transparentnija.

Glavne novinske agencije objavile su da je nekoliko evropskih zvaničnika saopštilo da su >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << ponosni što se nalaze na ruskoj crnoj listi.

Na spisku, koji je u četvrtak predstavljen evropskim diplomatama, navodno se nalaze bivši i aktuelni članovi parlamenta, premijeri i ministri koji su oštro kritikovali ruskog predsednika Vladimira Putina zbog aneksije Krima i nasilja na istoku Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.