Berlin: Kameron da ne ucenjuje EU

Izvor: B92, 10.Jan.2013, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin: Kameron da ne ucenjuje EU

London -- Blizak saradnik Angele Merkel poručio je Dejvidu Kameronu da referendum o članstvu Britanije u EU može da izazove ekonomsku katastrofu u Britanji i paralizu EU.

Ginter Krišbaum, koji je predsednik nemačkog Komiteta za evropske poslove, upozorio je Kamerona da ne ucenjuje ostatak EU.

"Postoji određeni rizik da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << referendum mogao da parališe naše napore za boljom Evropom i dublju integraciju. Britanija reskira da bude izolovana. To nije u interesu Velike Britanije", rekao je on tokom posete Londonu.

Upitan kako će Nemačka reagovati na pretnje koje dolaze iz Londona, Krišbaum je odgovorio: "Ne možete da kreirate političku budućnost ukoliko ucenjujete ostale države. To neće pomoći Britaniji. Nama je potrebna stabilna Evropa. Nama su potrebna tržišta koja funkcionišu", prenosi britanski "Gardijan".

On je takođe rekao i da je neizveso i to da li bi Kameron mogao da kontroliše uslove referenduma o ponovnom utvrđivanju uslova za članstvo.

"Morate da se zapitate da li je spovođenje referenduma mudra odluka. Verovatno je moguće ljude ubediti u prednosti koje pruža Unija. Ipak, uvek postoji rizik da okosnica referenduma postane osoba koja ga je predložila, umesto pitanja na koje građani odgovaraju", objasnio je Kiršbaum.

On je pozvao evroskeptike u Britaniji da razmisle o posledicama koje su moguće ukoliko Velika Britanija izađe iz EU ili usvoji isti status kao Švajcarska ili Norveška.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Berlin: Kameron da ne ucenjuje EU

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jan.2013

Blizak saradnik Angele Merkel poručio je Dejvidu Kameronu da referendum o članstvu Britanije u EU može da izazove ekonomsku katastrofu u Britanji i paralizu EU...Ginter Krišbaum, koji je predsednik nemačkog Komiteta za evropske poslove, upozorio je Kamerona da ne ucenjuje ostatak EU..."Postoji određeni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.