Beograd domaćin skupštine ENPA

Izvor: NaDlanu.com, 09.Nov.2012, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd domaćin skupštine ENPA

Na plenarnoj sednici Generalne skupštine ENPA, koja je održana u Dablinu, odlučeno je da se u Beogradu 23. i 24. maja održi Generalna skupstina Evropske asocijacije novinskih izdavača (ENPA),saopšteno je u petak.

Na sednici u Dablinu bilo je reči o potrebi prepoznavanja i vrednovanja individualno proizvedenih novinskih sadržaja i zaštiti autorskih prava u digitalnom okruženju.Na kraju rasprave usvojena je Dablinska rezolucija ENPA koja je upućena na sve relevantne adrese u EU.Završni deo ENPA Generalne skupštine bio je posvećen izboru pojedinih članova borda kao i reizboru predsednika i potpredsednika ENPA."Na mesto predsednika ENPA reizabran je Norvežanin Ivar Rusdal, a zanimljivo je da nije izabran glasanjem već gromoglasnim aplauzom prisutnih", navedeno je u saopštenju.U radu ENPA učestvuju predstavnici nacionalnih asocijacija 23 zemlje EU, kao i predstavnici asocijacija Norveške, Švajcarske i Srbije.BEOGRAD, 9. novembra 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.