Austrijanci gube poverenje u EU

Izvor: B92, 22.Dec.2012, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijanci gube poverenje u EU

Beč -- Evrospka unija u aktuelnom obliku gubi podršku njenih građana prema kojem samo pet odsto Austrijanaca smatra da Unija treba da ostane kakva jeste.

Na drugoj strani 63 odsto Austrijanaca želi da Grčka istupi iz EU, a 56 odsto može zamisliti i istupanje "problematičnih država" u bloku - Grcka, Španija, Portugal, Irska i Italija, pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istraživanje instituta "Market".

Čak i potpuno rasformiranje EU za Austrijance više nije tabu tema.

Naime, 51 odsto Austrijanaca smatra da bi nacionalne države trebalo, umesto EU, da uđu u nove saveze.

Iz ugla Austrijanaca najbolja varijanta bio bi savez sa Nemačkom, Holandijom i skandinavskim zemljama, što bi podržalo 41 odsto.

Jaču političku i ekonomsku uniju samo sa Nemačkom ne podržava veliki broj Austrijanaca, odnosno podržava svega njih devet odsto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RASPAD U NAJAVI: Austrijanci izgubili poverenje u opstanak EU!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Dec.2012

Samo pet odsto Austrijanaca smatra da Unija treba da ostane takva kakva jeste, a 63 odsto želi da Grčka istupi iz EU, dok 56 odsto ispitanih može da zamisli i istupanje "problematičnih država" u bloku - Grčke, Španije, Portugala, Irske i Italije, pokazuje istraživanje Instituta "Market"

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.