Austrija produžava granične kontrole

Izvor: Blic, 25.Sep.2015, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija produžava granične kontrole

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije namerava da na još 20 dana produži granične kontrole koje je uvelo pre nedelju nakon što je Nemačka počela da kontroliše svoje međe i o tome će danas obavestiti i Evropsku komisiju.

Nova uredba treba da stupi na snagu u subotu u ponoć. Produženje je potrebno pošto uredba koja je doneta 16. septembra važi samo deset dana, piše bečki dnevnik "Standard".

Austrija namerava da produži granične kontrole za dodatnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 20 dana, nakon kojih bi bilo moguće produženje od još mesec dana.

Prema pravilima EU, ponovno uvodjenje kontrola granica moguće je na period do dva meseca.

Austrija produžava kontrole pošto je Nemačka još sredinom nedelje zatražila prudženje privremenih graničnih kontrola.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Austrija: Vlada potcenila izbegličku krizu

Izvor: B92, 25.Sep.2015

Bečki dnevnik "Kronen cajtung" tvrdi da je austrijska vlada upozoravana na izbegličku krizu još prošle jeseni, ali da ta tema tada nikoga nije interesovala...Čak ni obaveštajne službe poput nemačkog BND-a i američkog NSA nisu mogle da predvide da će u Evropu pohrliti milion izbeglica...Na deset...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.