Ana Brnabić za BBC: O Srbiji i Rusiji...

Izvor: Mondo, 04.Jul.2017, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Brnabić za BBC: O Srbiji i Rusiji...

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas za britanski BBC da je Srbija čvrsto i strateški na putu ka EU, ali i da ima bliske odnose sa Rusijom, te da Brisel za te odnose treba da ima razumevanja.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Ana Brnabić

"Srbija je čvrsto i strateški na putu ka EU. To je pravac koji smo zauzeli još pre nekoliko godina, tačnije 2014. kada smo otvorili prva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poglavlja u pristupnim pregovorima", rekla je Brnabić, podsetivši da je do sada otvoreno deset poglavlja, dok su dva u međuvremenu i zatvorena.

U budućnosti, zvanični Beograd će težiti bržem pristupanju EU, istakla je premijerka, ali, dodala je, i naši odnosi s Rusijom bliski su, duboko ukorenjeni.

"Rusija je prijatelj Srbije...srpski i ruski narod vezuju religijske spone i tradicija", rekla je Brnabić.

Premijerka je navela da Srbija u tom pogledu nastoji da održi ravnotežu u ovim izazovnim vremenima, i da smatra da EU, kao partner Srbije, treba da ima razumevanja za odnose Beograda i Moskve.

Ako bude primorana Srbija će birati EU, ne RusijuNova poruka iz Vlade: Srbija se ne odriče Rusije

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.