Amerika uvela sankcije Belorusiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2020, 18:11

Amerika uvela sankcije Belorusiji

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije protiv Belorusije. Sankcioni spisak obuhvata osam beloruskih zvaničnika.

Među njima su ministar unutrašnjih poslova Jurij Karajev, njegov zamenik Jurij Nazarenko, sekretar Centralne izborne komisije Belorusije Jelena Duhajlo i drugi.

Evropska unija je prethodno uvrstila 40 beloruskih zvaničnika u sankcioni spisak, uključujući ministra unutrašnjih poslova i predsednicu CIK.

EU je uvela sankcije Minsku zbog, kako kažu, falsifikovanja rezultata izbora i nasilja nad demonstrantima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD i Evropska unija uvele sankcije beloruskim zvaničnicima

Izvor: VOA, 02.Okt.2020

Sjedinjene Države u petak su uvele sankcije beloruskim zvaničnicima, među kojima je i ministar unutrašnjih poslova i njegov zamenik, navodi se na vebsajtu Sekretarijata za finansije, a prenosi agencija Rojters. Ukupno je sankcionisano osam osoba zbog nasilnog obračuna sa demonstrantima posle predsedničkih...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.