Ambasada: SAD nastavljaju podršku Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2016, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada: SAD nastavljaju podršku Srbiji

Sjedinjene Američke Države (SAD) nastaviće podršku Srbiji u sprovođenju reformi za članstvo u Evropskoj uniji i razvoju privrede posle izbora nove vlade, saopštila je danas američka ambasada u Beogradu.

Ambasada SAD čestitala je premijeru Aleksandru Vučiću i novoj Vladi na izboru u Narodnoj skupštini i izrazila zadovoljstvo zbog saradnje tokom mandata Vlade.

"Pomoć SAD ostaje usredsređena na pomoć Vladi Srbije u ostvarenju njenih strateških ciljeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u sprovođenju teških reformi neophodnih za pristupanje EU. Kako to pokazuje i predstojeća poseta potpredsednika (Džozefa) Bajdena, SAD će nastaviti da pomažu razvoj privrede i privlačenje investicija, kao i vladavinu prava u Srbiji", navodi se u saopštenju.

SAD su takođe "privržene uvećanju već postojeće široke saradnje" vojske dve zemlje.

"Delimo ciljeve Vlade Srbije i kada su u pitanju stabilnost i prosperitet regiona, i radujemo se saradnji sa novom Vladom na postizanju ovih ciljeva", dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.