Ambasada SAD: Podrška dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 27.Sep.2010, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD: Podrška dijalogu Beograda i Prištine

Incidenti na Kosovu tokom vikenda podvlače potrebu da obe strane pristupe rešavanju ovog i drugih nerešenih praktičnih pitanja što je pre moguće, rečeno je danas Tanjugu u ambasadi SAD u Beogradu, kao odgovor na pitanje kako vide odluku kosovskih vlasti da isključe predajnike mobilne i fiksne telefonije srpskih operatera.

U američkoj ambasadi ističu da i inače podržavaju dijalog Beograda i Prištine, "usmeren >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na unapređenje saradnje i ostvarivanje napretka na putu ka EU, kao i poboljšanju života ljudi u regionu".

Iako će EU preuzeti vođstvo u olakšavanju tog dijaloga, SAD nameravaju da konstruktivno rade sa svim stranama kako bi se obezbedio uspeh dijaloga u postizanju tih ciljeva, navela je Pres služba ambasade.

"SAD, naravno, podržavaju Kosovo kao nezavisnu državu, tako da smatramo da se taj dijalog neće vraćati na pitanje statusa Kosova", rečeno je Tanjugu u američkoj ambasadi.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.