Aleksandar Vučić: EU jeste naš put i naš način

Izvor: B92, 15.Okt.2019, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Vučić: EU jeste naš put i naš način

Aleksandar Vučić govorio je na Konferencija “EU i Srbija: zajednička sudbina" sa bivšim predsednikom Evropskog saveta i premijerom Belgije Herman van Rompej.

"Ja ću uvek moći da promovišem ideje EU, jer je to u intreresu Srbije", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je govorio o racionalnim elemetnima pristupanja Evropskoj uniji, ali i o emotivnom pristupu običnih ljudi, koji su uglavnom protiv pridruživanja

"Različita je situacija kada govorite o Evropskoj Uniji unutar ljudskih srca i duša - onda ne plasirate racionalne elemente, kada pobeđujete na izborima nije nužno da pobedite zbog najboljih rezultata", rekao je Vučić.

"To jeste naš put i naš način", zaključio je.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Aleksandar Vučić: Uvek je reč samo o Kosovu

Izvor: B92, 15.Okt.2019

U Beogradu se održava konferencija na kojoj govore predsednik Srbije Aleksandar Vučić i bivši predsednik Evropskog saveta i premijer Belgije Herman van Rompej...Van Rompej je naveo da Belgiji, ipak, nije potrebna EU da bi opstala, jer je ta država osnovana 1830, ali da joj je važna zbog mira i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.