Ako se do nedelje to ne postigne, Španija će...

Izvor: B92, 22.Nov.2018, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako se do nedelje to ne postigne, Španija će..."

Premijer Pedro Sančes ponovo je zapretio blokadom sporazuma o Bregzitu ako se do nedelje ne prizna direktna uloga Španije u pregovorima o budućnosti Gibraltara.

Za nedelju je zakazan samit lidera EU.

"Ako se do nedelje to ne postigne, Španija će na žalost da glasa protiv sporazuma jer to pitanje koje utiče na našu zemlju", rekao je Sančes posle samita s portugalskim kolegom Antoniom Koštom. ;

Sančes je juče rekao da položaj britanske enklave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od sedam kvadratnih kilometara na jugu Španije treba da se definiše, pregovara i odluči između Velike Britanije i Španije, a da to za sada nije ni garantovano u sporazumu o izlasku Velike Britanije iz EU niti u budućoj političkoj deklaraciji.

Španija već ima načelni dogovor s svojim evropskim partnerima o svojoj budućoj direktnoj ulozi u pregovorima o budućnosti Gibraltara, teritoriji gde rade hiljade Španaca i na koju Madrid polaže pravo. Ali španska vlada želi da se njena direktna uloga precizira, "crno na belo".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.