Ahmeti o tri uslova Federike Mogerini

Izvor: RTS, 13.Jan.2019, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ahmeti o tri uslova Federike Mogerini

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini iznela je na nedavnom sastanku u Briselu sa prištinskom delegacijom tri zahteva, među kojima su i ukidanje takse od 100 odsto za proizvode iz Srbije, kao i okončanje dijaloga u prvoj polovini ove godine, izjavio je jedan od koordinatora prištinskog tima Špend Ahmeti.
Špend Ahmeti je za portal Metro gazeta rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je, kao treću stvar, Federika Mogerini zatražila da sporazum sadrži evropske vrednosti i da ne predviđa etničke podele.

Što se tiče ukidanja taksi, Ahmeti smatra da se "nisu stekli uslovi" za ukidanje ili suspenziju te mere.
Dodao je da su sada "usredsređeni na funkcionalizaciju delegacije, a da se potom može razgovarati o svakoj temi, uključujući i trgovinu sa Srbijom".
Povodom drugog zahteva Federike Mogerini i okončanju dijaloga ubrzanim tempom u prvoj polovini godine, Ahmeti je rekao da na to gleda malo drugačije i da je važno pregovore završiti na pravi način.
"Smatramo da je Kosovu što je pre moguće potreban sporazum koji će na najbolji način rešiti sva otvorena pitanja sa Srbijom", istakao je Ahmeti.
O tome kakav bi sporazum trebalo da bude, Ahmeti se saglasio da bi on trebalo da sadrži evropske vrednosti, "bez podele po etničkim linijama ili etničke teritorijalne autonomije".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ahmeti o tri uslova Federike Mogerini

Izvor: Blic, 13.Jan.2019

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini iznela je na nedavnom sastanku u Briselu sa prištinskom delegacijom tri zahteva, među kojima ukidanje takse od 100 odsto za proizvode iz Srbije, kao i okončanje dijaloga u prvoj polovini ove godine, izjavio je jedan od koordinatora...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.