Zvezda za evro scenu čeka vesti iz Barselone

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Jun.2012, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda za evro scenu čeka vesti iz Barselone

Kvalifikacija za Evrokup ovoga leta neće biti, odlučeno je na sastanku između Evrolige i FIBA Evrope.
Ova odluka odmah stupa na snagu, što znači da će u Evrokupu naredne sezone učestvovati 32 kluba, od čega će 25 biti određeno na osnovu Evroliginog renkinga, dok će preostalih sedam mesta popuniti klubovi koji ne uspeju kroz kvalifikacije da se domognu Evrolige.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> Ova vest svakako najviše interesuje Crvenu zvezdu koja će od strane ABA lige biti predložena za mesto u Evrokupu. Crveno-beli su trebali da učestvuju u kvalifikacijama, ali s obzirom da njih neće biti situacija se komplikuje.
Ipak, prema informacijama iz Barselone to ne znači da će crveno-beli biti automatski precrtani. I dalje ostaju velike šanse da se nađu na evro sceni, ali moraće da sačekaju epilog sastanaka u ovom mesecu.
Izbacivanje kvalifikacija nije jedina promena u Evrokupu. Naime, više se neće igrati fajnal-for, već će se odluka o prvaku rešavati u jednoj utakmici, a sve ostale će se igrati po principu bolji iz dva meča.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Zvezda bez Evrokupa?

Izvor: TvojPortal.com, 17.Jun.2012, 11:13

Izvor:pressonline.rs Košarkaši Crvene zvezde neće učestvovati u kvalifikacijama za Evrokup, jer je na današnjem sastanku čelnika Evrolge i FIBA Evropa odlučeno da se one više ne organizuju.Dogovoreno je da u Evrokupu igraju 32 ekipe, od čega 25 na osnovu rejting liste Evrolige, a Crvena zvezda...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.