Zvezda će se boriti za PETO MESTO Evrolige

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 22:24

Zvezda će se boriti za PETO MESTO Evrolige

Nakon poraza od Olimpije...

Juniori košarkaškog kluba Crvene zvezde su pobedom nad Makabijem iz Tel Aviva na premijeri najavili da bi mogli da se bore za visok plasman na kvalfikacionom ANGT turniru juniorske Evrolige "Marko Ivković". Ipak, usledio je poraz od Olimpije Milano, koja je potom overila prvo mesto u Grupi A i obezbedila finale, a sada su puleni Branka Jorovića pali i u susretu sa Next Generation timom, 80:69. Tako su grupnu fazu okončali na trećoj poziciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u grupi i u nedelju će se od 12.00 boriti za peto mesto, protiv trećeplasiranog iz Grupe B.

Ko će to biti, znaće se posle mečeva između Hapoela i Partizana (17.00), kao i Barselone i Mege (19.00). S druge strane, izabranici Peterija Koponena su se posle poraza od Olimpije i Makabija, trijumfom nad crveno-belima izborili za drugu poziciju, pa će u nedelju igrati za treće mesto na turniru.

Slično kao u susretu sa italijanskim timom, Zvezda je ponovo bila tokom čitavog susreta u zaostatku. Još jednom se nije predavala do samog kraja i opet je odlična partija Andreja Kostića bila nedovoljna. Mladi košarkaš je i definitivno dokazao da je najsvetlija tačka ove generacije juniorskog tima sa Malog Kalemegdana i pokazao da poseduje čvrste temelje da izraste u kvalitetnog ofanzivca.

Preuzimao je odgovornost, tražio rešenja u jedan na jedan situacijama, borio se do poslednjeg atoma snage, ali nije bilo dovoljno za bolji rezultat. Ipak, napadački talenat Zvezdinog bisera je neosporan. Odlično koristi fizičke predispozicije, veoma je vešt sa loptom, dovoljno snažan da protiv vršnjaka, ali i nešto starijih rivala, završava na obruču. Šut za tri sigurno može da popravi, ali opšti utisak je da je na dobrom putu. Susret sa NG ekipom je okončao sa 25 poena, uz 7/12 za dva i 5/5 sa linije penala, ali i 2/9 van linije 6,75. Dodao je tome i šest skokova, a pokazao da bi mogao da bude i dobar defanzivac jednog dana, pošto je ukrao pet lopti. Sve to bilo je dovoljno za indeks korisnosti 21. Posle tri nastupa je na proseku od 25 poena i pet skokova i prosečnom indeksu 21. Izuzetne brojke za Zvezdinog 17-godišnjaka.

Ispratili su ga jedino momci koje je Janis Sferopulos uvrstio na spisak igrača za Kup Radivoja Koraća u Nišu: Andrej Lučić sa 12 poena, šest skokova i četiri asistencije (indeks 19), kao i Stefan Marjanović sa 11 poena.

S druge strane, u timu sačinjenom od talenata iz klubova koji ne učestvuju na beogradskom turniru, najefikasniji je bio biser Panatinaikosa Neoklis Avdalas, dok je mladi srpski košarkaš KLS ekipe Džokera, Aleksa Stanojević, dodao 13 poena, uz sedam skokova za indeks 20. Jednako koristan bio je i Timoteuš Sterincki (12 poena i sedam skokova), Imran Suljanović je takođe brojao do 12, dok je 11 poena postigao Armandas Bancevičijus, a bio je na dva skoka do dabl-dabla.

Raspored kvalifikacionog ANGT turnira:

Petak 1. mart

Crvena zvezda – Makabi Tel Aviv 82:71

Olimpija Milano – Next Generation tim 75:68

Partizan – Mega 91:59

Barselona – Hapoel Tel Aviv 90:54

Crvena zvezda – Olimpija Milano 90:97

Makabi Tel Aviv – Next Generation tim 95:90

Subota 2. mart:

Mega – Hapoel Tel Aviv 89:66

Partizan – Barselona 55:89

Olimpija Milano – Makabi Tel Aviv 89:81

15:00 Next Generation tim – Crvena zvezda

17:00 Hapoel Tel Aviv – Partizan

19:00 Barselona – Mega

Nedelja 3. mart:

10.00 - sedmo mesto

12.00 - peto mesto

14.00 - treće mesto

16.30 - finale
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.