ZVEZDIN RASPORED DO KRAJA EVROLIGE: Koliko pobeda je dovoljno za Top 8?

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2023, 12:39

ZVEZDIN RASPORED DO KRAJA EVROLIGE: Koliko pobeda je dovoljno za Top 8?

Crveno-beli u teškom položaju posle četiri uzastopna poraza u Evroligi.

Čekajući Fakunda Kampaca Crvena zvezda je izgubila strast, a u ugašenom plamenu ostale su četiri suze za pobedama nad Žalgirisom, Partizanom, Virtusom i Armanijem.

Crveno-beli nisu iskoristili dobre situacije u duelima u Kaunasu i u večitom derbiju i pored varljivih partija u te dve utakmice, pa je višednevnei izlet u Italiji posle toga logično zavšren kao put u nedođiju.

Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je vezala četiri neuspeha, ali trenera Duška Ivanovića mnogo više treba da brine izgubljena energija, fizički i emotivno izranjavana ekipa.

Dok je zvezdaška javnost nestrpljivo brojala utakmice do evroligaškog debija Kampaca, Zvezda je počela da gubi i kada se to očekivalo i kada nije, pa je dospela u vrlo tešku situaciju pred 11 mečeva odluke.

Prvaka ABA lige i Srbije čekaju još dve utakmice bez argentinske megazvezde, a problem je što je prvi naredni duel međusobna bitka protiv konkurenta za plasman u Top 8 Makabija. I to u gostima...

Ako crveno-beli prežive pakao Tel Aviva značajno će im porasti akcije na evroligaškoj berzi, jer ih zatim čekaju dueli u kojima mogu da se nadaju boljim rezultatima. Pozitivna okolnost po kapitena Lazića i saigrače je što će u Beogradu odmeriti snage sa Albom, Efesom, Baskonijom, Valensijom, Olimpijakosom i Fenerbahčeom. Ovo su mečevi koji mogu, i kako stoje stvari na tabeli, moraju da se dobiju bez izuzetka kako bi se Zvezda našla među osam najboljih timova Starpog kontinenta.

Sa potencijalnih šest pobeda u Beogradu crveno-beli bi morali da donesu i neke darove iz gostiju, a nade ima jer ih čekaju i utakmice na strani protiv Bajerna, Panatinaikosa i Asvela koji nisu nepobedivi na svom parketu. Pored navedenih mečeva Zvezda će gostovati i Barseloni koja je ove sezone prilično nestabilan domaćin, a i dužnik je zbog načina na koji je slavila u prestonici Srbije pretposlednjeg dana stare godine.

Može da se kaže da tim sa Malog Kalemegdana ima povoljan raspored do kraja regularnog dela, ukoliko je takva konstatacija uopšte prihvatljiva za ovosezonsku Evroligu, u kojoj je jedino sigurna parola “očekujte neočekivano”. Ali, sa još jednim strujnim udarom koji bi na parketu mogao da izazove maestro Kampaco, Crvena zvezda može da se nada pozitivnom scenariju.

Koliko će na kraju pobeda biti potrebno za čarobno osmo mesto koje vodi u plej-of? To ni sam Bog ne zna, ali Ivanovićevi ratnici moraju da budu spremni kao komandosi. Pravo na grešku su sveli na minimum posle siromašnog pazara tokom januarskih popusta...

Raspored Crvene zvezde do kraja Evrolige

Makabi - Crvena zvezda 9. februar

Crvena zvezda - Alba 24. februar

Bajern - Crvena zvezda 2. mart

Crvena zvezda - Anadolu Efes 8. mart

Panatinaikos - Crvena zvezda 10. mart

Barselona - Crvena zvezda 17. mart

Crvena zvezda - Baskonija 29. mart

Crvena zvezda - Valensija 29. mart

Asvel - Crvena zvezda 31. mart

Crvena zvezda - Olimpijakos 6. april

Crvena zvezda - Fenerbahče 13. april
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.