Teo i Micov najbolji u pobedama

Izvor: MVP.rs, 18.Nov.2016, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teo i Micov najbolji u pobedama

CSKA i Galatasaraj zabeležili su trijumfe u osmom kolu Evrolige.

Teže od očekivanog košarkaši moskovskog CSKA savladali su Žalgiris. Oslabljeni neigranjem najboljeg strelca, Nanda de Koloa, tim Dimitrisa Itudisa bio je u zaostatku veći deo meča. Sve do polovine poslednje deonice kada su napravili seriju 11:2 i konačno slomili otpor protivnika za konačnih 95:86.

Junak pobede bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Miloš Teodosić koji je zabeležio rekord sezone od 25 poena, od kojih je čak 18 postigao u prvom poluvremenu. Tome je pridodao i pet asistencija, uz samo jednu izgubljenu loptu. Pored Teodosića istakao se i Aron Gordon sa 19 poena, dok je Džef Ejrs imao 13 poena i šut sa linije slobodnih bacanja 11/12. Zanimljivo je da je CSKA šutnuo čak 43 penala. Na drugoj strani jednu od najboljih partija u karijeri pružio je Paulius Jankunas ostvarivši rekord karijere u Evroligi kada su poeni u pitanju. Litvanski krilni centar postigao je 30 poena i imao indeks korisnosti 37.

Rezovi u sastavu Galatasaraja koje je uradio Ergin Ataman izbacivši iz tima plejmejkerski duo Ras Smit i Džastin Detmon urodio je plodom. Mnogo ozbiljnija igra Galate dovela je do pobede nad gradskim rivalom Darušafakom. Iako je Darušafaka slovila za favorita na ovom meču, njihov otpor trajao je jedno poluvreme, na karaju su izgubili rezultatom 85:81.

Domaći su utakmicu prelomili u trećoj deonici kada su napravili seriju 13:3 i stekli prednost koju nisu ispustili do kraja utakmice. Najbolji u tom poduhvatu bio je Vladimir Micov. Srpski košarkaš je na parketu proveo nešto više od 37 minuta i za to vreme zabeležio 16 poena, šest skokova i asistencija i samo jednu izgubljenu loptu. Uz njega treba istaći i najbolji meč sezone Tibora Plajsa koji je imao 22 poena i osam uhvaćenih lopti. Sa druge strane istakao se Vil Klajburn sa 20 poena, dok je 15 postigao Džejms Anderson.

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.