Šved najplaćeniji, Teo i Krle u Top10

Izvor: B92, 23.Sep.2015, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šved najplaćeniji, Teo i Krle u Top10

Košarkaš Himkija Aleksej Šved najplaćeniji je igrač u Evroligi, a na listi prvih 50 igrača nalaze se četvorica Srba, prenosi sajt “Euroleague Adventures”.

Prema istraživanju tog sajta, Šved ima godišnju platu od 3.400.000 evra, a najbliži mu je Rudi Fernandes iz madridskog Reala sa 2.800.000.

Od srpskih košarkaša, najplaćeniji su Nenad Krstić i Miloš Teodosić koji od Anadolu Efesa, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moskovskog CSKA, godišnje dobijaju po dva i po miliona evra.

Krstić i Teodosić se nalaze na petom i šestom mestu, a na listi se nalaze još i Bogdan Bogdanović i Miroslav Raduljica. Bogdanovićeva plata u Fenerbahčeu iznosi 1.300.000 evra i on se nalazi na 31. mestu, dok je Raduljica potpisao ugovor sa Panatinaikosom vredan milion evra godišnje, što mu je donelo 38. poziciju.

Šveda i Fernandesa na listi sledi Džoel Frilend iz CSKA sa 2.700.000, a 100.000 manje od njega u Olimpijakosu prima prva zvezda Pirejaca Vasilis Spanulis. Istu sumu kao Krstić i Teodosić primaju i Španci Huan Karlos Navaro u Barseloni i Serhio Ljulj u Realu. Prvu desetoricu kompletiraju Tajriz Rajs iz Himkija i košarkaš Fenerbahčea Jan Veseli, sa 2.300.000, odnosno 2.200.000 evra.

Kompletnu listu možete da pronađete na ovom linku.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MEĐU DESET NAJPLAĆENIJIH KOŠARKAŠA: Evo koliko godišnje zarađuju Teodosić i Krstić u Evroligi

Izvor: Kurir, 23.Sep.2015

U prvih 50 igrača koji najviše zarađuju nalaze se četvorica iz Srbije...BEOGRAD - Košarkaš ruskog Himkija, Aleksej Šved, najplaćeniji je igrač u Evroligi, a među 10 na listi nalaze se Nenad Krstić i Miloš Teodosić, prenosi sajt “Euroleague Adventures”...Prema istraživanju tog sajta, Šved...

Nastavak na Kurir...

Ovo su najplaćeniji košarkaši u Evroligi!

Izvor: Sportske.net, 23.Sep.2015

Dvojica Srba su u top 10 ove liste, četvrotica u top 40....Kada je reč o predstojećoj sezoni u najelitnijem košarkaškom klupskom takmičenju na starom kontinentu najveću platu će imati povratnik u Rusiju iz NBA lige Aleksej Šved...26-godišnji ruski plej je potpisao ugovor sa Himkijem u kom stoji...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.