Superderbi Evrolige  Obradović vs Itudis, 9. epizoda

Izvor: B92, 18.Dec.2018, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Superderbi Evrolige " Obradović vs Itudis, 9. epizoda

Trinaesto kolo Evrolige obeležići duel trenutno dva najbolja tima u takmičenju, Fenerbahčea i CSKA.

Fener je lider EL sa skorom 11-1, a CSKA ga prati sa 10-2. Turci su u seriji od osam pobeda, dok su Rusi popustili pa su na 2-2 u poslednja četiri kola.

Međutim, dueli oba dva tima nikad nemaju veze sa trenutnom formom i stanjem na tabeli, a posebno zbog činjenice da ih sa klupe predvode dobri prijatelji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učitelj Željko Obradović i učenik Dimitris Itudis.

"Igramo protiv tima koji već godinama vodi isti trener. Važna stvar je da su ove sezone napravili promene u svojoj igri. Moramo biti spremni na to. Znamo da se bore do poslednje sekunde i koliki kvalitet poseduju. Za pobedu je potrebna odlična igra", rekao je Obradović.

Superderbi Evrolige igra se večeras u Istanbulu. Fenerbahče na CSKA, Obradović na nekadašnjeg učenika Itudisa. Kvota na keca je 1,80, a na dvojku 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Fenerbahče - CSKA.

Otkako su se rastali nakon napuštanja PAO pre nekoliko godina, imali su osam susreta, a skor je potpuno izjednačen 4-4. Ipak, u maju 2016. Itudis je trijumfovao u velikom finalu EL pa se može reći da je veliki dužnik svom mentoru.

"Gostujemo trenutnom lideru EL, timu koji igra odličnu košarku ove sezone, koji ima 'dubinu' na svakoj poziciji, po dvojicu, trojicu kvalitetnih igrača na svakom mestu. Moramo od prvog do poslednjeg minuta biti jednako konkurentni", rekao je Itudis.

Jedan od ključnih igrača ovog meča mogao bi da bude Srbin Marko Gudurić, koji se istakao u poslednjih nekoliko pobeda Fenera.

"Očekujemo, naravno, tešku utakmicu. Borba za prvu poziciju, ali najvažnije je da odigramo dobro, da budemo spremni i da ostanemo zdravi. Nadam se punoj areni jer nam je potrebna podrška na ovom meču", rekao je Gudurić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.