Srbi blistali u 12. kolu Evrolige (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2018, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi blistali u 12. kolu Evrolige (VIDEO)

Košarkaši Efesa pretrpeli su poraz u Atini od Olimpijakosa (88:81) u meču 12. kola Evrolige, a odlične igre pružili su srpski košarkaši Vasilije Micić i Nikola Milutinov. Real je savladao Barselonu sa 92:65. Pobede zabeležili Fenerbahče i Baskonija.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aksel Tupan sa 19 poena, a Nikola Milutinov je bio na pragu "dabl-dabl" učinka.

Nekadašnji košarkaš >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Partizana je ubacio 15 poena i imao devet uhvaćenih lopti.



Najbolji u poraženoj ekipi je bio Vasilije Micić sa 24 poena i šest asistencija. Micićev potez je bez dileme najlepši na meču, kada je u završnici meča zakucao preko Ledeja za 79:79.



U Moskvi su se sastali CSKA i Himki, a domaći tim je bio bolji, rezultatom 88:74. Danijel Heket je bio najefikasniji sa 14 poena među "armejcima", Serhio Rodrigez je dodao 12. Stefan Marković je predvodio goste sa 18 poena, a Malkolm Tomas je dodao 15.

Real je na svom terenu u "El klasiku" nadigrao Barselonu rezultatom 92:65. Pobedom Real je osao na deobi drugog mesta sa CSKA sa skorom od deset pobeda i dva poraza, dok je Barselona sedma na tabeli sa šest trijumfa u sezoni.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tomkins sa 17 poena, njega su pratili Rendolf sa 16, Kerol sa 15 i Tavares sa 12. U ekipi Barselone samo dva „raspoložena" igrača Ertel sa 16 poena, i samo još jedan dvocifrenim učinkom Pangos koji je zabeležio 11 poena.

Fenerbahče savladao Armani sa 92:85. Sjajnu partiju pružio je Marko Gudurić. Fener je novom pobedom zadržao lidersku poziciju sa 11 pobeda i samo jednim porazom, a Armani je šesti na tabeli sa polovičnim učinkom - šest pobeda i šest poraza.



Gudurić je predvodio svoju ekipu sa 20 poena za 23 minuta na parketu. Veseli je dodao 17 poena, Lovernj 15, a Datome 10. U timu domaćina najefikasniji je bio Džejms sa 31 poenom, ali nije mogao sam. Micov je postigao osam poena, Nedović nije igrao zbog povrede.

Baskonija je savladala Makabi u Tel Avivu sa 81:79. Gosti su tako zabeležili petu pobedu u sezoni i trenutno su na 11. mestu. Makabi je ostao na tri pobede i pretposlednji je na tabeli.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šengelija sa 20 poena. Džening je postigao 15, a Hilijard 15. U poraženom timu Vilbekin i Kane su postigli po 13, a Obrajant i Tius po 12.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.