Šampion ABA neće igrati Evroligu i šta ćemo onda da radimo?

Izvor: B92, 29.Nov.2019, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šampion ABA neće igrati Evroligu i šta ćemo onda da radimo?"

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, govorio je o promenama Evrolige i njihovom uticaju na srpske klubove.

Maljković je govorio o broju stranaca u srpskim timovima (Zvezdi i Partizanu), kao i šansama ABA lige da se izbori za pozitivan status u Evroligi.

Već od ove sezone šampion ABA nema zagarantovano mesto u EL, ali postoji usmeni dogovor da se to desi.

"Šta će desi na kraju? Na kraju će da se desi da taj koji bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvi, a voleo bih da to bude neki klub odavde, ne igra Evroligu. I šta ćemo onda da radimo? Za šta smo igrali? Problem je ovakav način razmišljanja Evrolige. Razgovarao sam sa Bertomeuom na Novom Beogradu prilikom jednog ručka i rekao sam mu da je nemoguće da sa ovakvom tradicijom ne postoji prohodnost. Ali, očigledno snaga kapitala, Sankt Peterburg, znamo se ko je odatle, Gasprom...", izjavio je Maljković gostujući u emisiji Radio televizije Srbije "Oko".

I pored garancija EL i predsednika Đordija Bertomeua, Maljković ne veruje da će šampion ABA ići u to takmičenje.

"Hajde da to mislimo ako znamo da neće. Ja bar mislim da neće. I mi treba već sada da razmišljamo o novim modelima takmičenja. Ako nekoga zanima, lično mogu da uradim neki projekat na moj način. Ako ne zanima nikoga, neka ostane tako. Igraćemo, biće puno stranaca, a dobit naše košarke neće biti nikakva", zaključio je Maljković.

Evroliga od ove sezone ima 18 timova, a uskoro će nju činiti 16 članova sa dugoročnom licencom i pobednik i finalista Evrokupa.

O povećanju broja timova, statusu ABA i ostalim bitnim temama govorio je i prvi čovek tog takmičenja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maljković: Šta ako šampion ABA lige ne bude igrao Evroligu? A ja mislim da neće...

Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2019, 01:12

Borba u ABA ligi traje, a niko zapravo ne zna da li će šampion ići sledeće sezone u Evroligu. Od ove sezone za to ne postoje garancije. Postoji samo "prioritet" prilikom dodele specijalnih pozivnica, a to u suštini ništa ne znači. O svemu tome pričao je čuveni Božidar Maljković, predsednik...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.