Nižnji pobedio Sasari,Real bolji od Žalgirisa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2014, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nižnji pobedio Sasari,Real bolji od Žalgirisa

Košarkaši Nižnjeg iz Novgoroda pobedili su danas na svom parketu Dinamo Sasari sa 88:86, dok je Real Madrid savladao Žalgiris sa 80:71, u utakmicama prvog kola Grupe A Evrolige.

Ruski tim je pred svojim navijačima ostvario prvu pobedu u Evroligi, a najzaslužniji za trijumf nad italijanskom ekipom bio je bivši košarkaš Partizana Terens Kinzi.

Kinzi je postigao 17 poena, a uz to je imao i sedam skokova, dok je Arciom Parakuski dodao 16 poena. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U ekipi Dinama najefikasniji su bili Džerom Dajson i Dejvid Logan sa po 17 poena.

U drugom meču Grupe A Real je u Madridu savladao litvanski Žalgiris, koji je pružio veliki otpor španskom klubu.

Ekipu Reala do trijumfa je predvodio Felipe Rejes sa 11 poena, dok je Gustavo Ajon postigao 10.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Džejms Anderson sa 19 poena, a šest manje postigao je Artuto Milaknis.

Turski Efes je juče u Istanbulu u prvom meču savladao ruski Uniks iz Kazanja sa 82:76, pa se tako na liderskom mestu u Grupi A posle svih odigranih utakmica nalazi Real sa najboljom koš razlikom, a prate ga Efes i Nižnji.

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su večeras u Istanbulu Armani sa 77:74, dok je Barselona na svom parketu savladala Bajern iz Minhena sa 83:81 u utakmicama prvog kola Grupe C.

Ekipu turskog Fenerbahčea, koji trenira srpski trener Željko Obradović, do trijumfa nad italijanskim Armanijem predvodio je Endru Gudelok sa 19 poena i po četiri asistencije i uhvaćene lopte.

U ekipi Fenerbahčea istakao se i srpski košarkaš Nemanja Bjelica sa 11 poena i pet skokova, dok je Bogdan Bogdanović postigao osam.

U Armaniju se istakao Alesandro Đentile sa 15 poena, dok su po 12 postigili Nikoloa Meli i Samardo Semjuels.

Fenerbahče je do trijumfa došao tek u poslednjih pet minuta utakmice, kada je napravio seriju od 9:2.

Slična završnica viđena je i u Barseloni, kada je istoimena ekipa iz tog grada došla do trijufma nad ekipom Bajerna koju predvodi Svetislav Pešić.

Barselonu je do trijumfa predvodio Ante Tomić sa "dabl-dabl" učinkom od 15 poena i 10 skokova, dok je Džastin Doelman postigao 16.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Nihad Đedović sa 19 poena, a uz to je imao i sedam uhvaćenih lopti, dok je Džon Brajant postigao 16.

Ranije danas u Grupi C Panatinaikos je sa 84:77 pobedio poljski Turov, pa se tako na deobi prvog mesta nalaze prvaci Grčke, Španije i Turske.

Košarkaši moskovskog CSKA lako su slavili u Berlinu protiv domaće Albe (84:68).

Među najboljima u ekipu Moskovljana bio je srpski reprezentativac Miloš Teodosić, koji je majstorski dirigovao igrom "armejaca", a bio je i među najefikasnijima sa 15 poena.

Kaun je dodao 17 i Vims takođe 15, dok su u berlinskoj ekipi Saše Obradovića, koja nije uspela da ponovi igru iz nedavnog meča protiv NBA šampiona San Antonija, bolji od ostalih bili Reding sa 11 i Meklin sa devet.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pobede CSKA i Panatinaikosa

Izvor: RTS, 17.Okt.2014

Košarkaši ruskog CSKA pobedili su u Berlinu domaću Albu sa 84:68 u utakmici prvog kola Grupe B Evrolige, dok je u meču Grupe C grčki Panatinaikos savladao poljski Turov sa 84:77. Košarkaši Nižnjeg iz Novgoroda pobedili su na svom parketu Dinamo Sasari sa 88:86, dok je Real Madrid savladao Žalgiris...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.