Mega se pobedom oprostila od juniorske Evrolige

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 15:52

Mega se pobedom oprostila od juniorske Evrolige

Juniori Mege okončali su učešće na još jednom završnom ANGT turniru Juniorske Evrolige ubedljivim trijumfom protiv vršanjaka iz Huventuda, 75:94.

Izabranici Dragoljuba Avramovića su već u prvom poluvremenu stekli ozbiljnu prednost, očuvali je u trećem kvartalu, a onda u poslednjem u dominantnom maniru overili pobedu.

Briljirao je Bogoljub Marković sa moćnim dabl-dablom od 24 poena i 16 skokova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a sakupio je i 43 indeksna poena. Ispratili su ga prvi strelac ekipe u Kaunasu, Filip Jović, sa 28 poena, kao i Asim Đulović sa 24. Dvocifren je sa 13 poena bio i Đorđe Ćurčić, dok je Andrej Mušicki zabeležio 10 asistencija.

Mega je grupnu fazu okončala sa učinkom 2-1, ali porazom od osam razlike u okršaju sa Next Generation timom u drugom kolu, ostala bez šansi za plasman u finale, te će Evropa, u konkurenciji igrača do 18 godina, dobiti novog šampiona. Takođe, Mega je sa pozitivnim skorom završila još jednom učešće na završnim turnirima Juniorske Evrolige, čiji je redovni učesnik od 2016. godine.

Pobedom nad prvakom Španije stavljena je tačka na sezonu 2022/23, tokom koje je juniorska selekcija Mega MIS-a odigrala 48 utakmica i osvojila titulu prvaka Srbije, U19 ABA ligu, Rising stars turnir u Patri, kvalifikacioni ANGT turnir juniorske Evrolige u Beogradu i došla na korak do plasmana u finale završnice u Kaunasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.