Mateo o Jabuseleu: To nije pitanje za mene

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 22:55

Mateo o Jabuseleu: To nije pitanje za mene

Trener Real Madrida Ćus Mateo izneo je utiske posle treće utakmice sa Partizanom, u okviru četvrtfinalne serije Evrolige.

"Dobro veče svima, počeli smo utakmicu oklevajući, nismo bili konstantni u odbrani, pogotovo. U ovom prelepom košarkaškom okruženju verovatno smo se malo zaneli, pokušali smo da igramo preko Tavaresa. Na zagrevanju smo izgubili Poarijea i nismo mogli da ga koristimo. Polako smo se vraćali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preko Tavaresa u igru, igrali smo dobru odbranu, zonu, i vratili smo se", rekao je Mateo.

Košarkaši Real Madrida pobedili su Partizan u Beogradu 80:82 u trećoj utakmici plej-ofa Evrolige.

"U poslednjim minutima bili smo umorni, a koš Vilijams-Gosa nam je doneo pobedu. Veoma sam ponosan jer ovde nije lako pobediti. Moramo još dosta da se borimo da bismo vratili seriju u Madrid. Ponosan sam energijom ekipe. Ovo je dobra pobeda za nas, ali moramo i u sledećem meču da odigramo dobro", dodao je Ćus Mateo.

Madriđani su često igrali zonu tokom utakmice.

"Zona nekada donosi rezultat, nekada ne. Partizan je igrao agresivno, prodirali su... Pokušali smo da odgovorimo na njihovu pik-en-pop igru sa Smailagićem. Želeli smo da ih nateramo da razmišljaju. Nekada to da rezultat, nekada ne. Pre svega sam zadovoljan zalaganjem."

Partizan će u četvrtak biti jači za Matijasa Lesora.

"Lesor je sjajan košarkaš, igra odlično ove sezone. Danas smo uspeli da iskoristimo našu prednost u reketu, ali sada moramo da sednemo i razmislimo kako ćemo u četvrtak."

O organizaciji utakmice je rekao:

"Igramo košarku, to je to. Atmosfera je bila sjajna... Svi moramo da se izvinimo za ono što se desilo prošle nedelje i moramo da mislimo samo o košarci. Oni su dobri košarkaši, nisu bokseri. Dobri su momci, izvinili su se i to je to, pričajmo o košarci."

O tome da li će klub kazniti Jabuselea?

"To nije pitanje za mene, ne znam šta će se desiti. Pokušavam da ih treniram, rekao sam da treba da pričamo o košarci", zaključio je Mateo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Danteov prst je izgledao katastrofalno, tražiću da se objavi fotografija" VIDEO

Izvor: B92, 02.Maj.2023

Trener Partizana Željko Obradović govorio je na koferenciji za medije posle treće utakmice četvrtfinalne serije Evrolige protiv Real Madrida...Košarkaši Partizana izgubili su od Real Madrida u trećoj utakmici plej-ofa Evrolige...Konferenciju ste mogli da pratite uz B92.net:..Pratite nas na našoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.